Untitled-1Jongerenafdeling Hart voor Den Haag/Groep de Mos lanceert datingapp voor linkse vrouwen en rechtse mannen. 

Jongeren voor Den Haag: “Vrouwen mogen best wat meer aan rechts ruiken!”
Vrouwen stemmen significant vaker op links en blijven hangen in de klimaatgekte en feministisch geneuzel. Daarom is het hoog tijd, dat deze vrouwen uit hun bubbel komen en gaan kennismaken met rechtse mannen. Jongeren voor Den Haag, de jongerenorganisatie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos lanceert daarom de datingapp “Bubbel”.
Bestuurslid Lorraine Groeneveld en adviseur Damiën Zeller van de jongerenorganisatie stellen dat rechtse mannen een effect hebben op het stemgedrag van linkse vrouwen. Uit onderzoek is ook gebleken dat getrouwde vrouwen zichzelf vaker rechtser beoordelen dan ongehuwde en gescheiden vrouwen. Lorraine Groeneveld: “Als vrijgezelle dame die meer naar rechts neigt, weet ik natuurlijk hoe mooi het rechter flank is. Zo kan rechts veel beter een feestje bouwen dan links en heeft rechts veel meer humor. Dus waarom in die bubbel blijven hangen? Try before you die!”
 
Via de app Bubbel worden rechtse mannen en linkse vrouwen aan elkaar gekoppeld. De vrouwen swipen naar links als ze iemand leuk vinden en de mannen swipen naar rechts. Met speciale vraagstukken over bijvoorbeeld migratie, belastingen en CO2-uitstoot, ontstaan de leukste discussies. De kunst is om in zo’n discussie meer naar elkaar te groeien en er een toffe date uit te slepen!
Aanmelden voor Bubbel
Adviseur Damiën Zeller: “Je moet eens uit de bocht kunnen vliegen met degene met wie je date, het verbreedt wel meer dan alleen je politieke kennis en levert interessante discussies op.” Mannen en vrouwen die interesse hebben om mee te doen aan de app, kunnen zich via www.jongerenvoordenhaag.nl/bubbel aanmelden, deze mensen krijgen dan als eerst toegang tot de exclusieve app. Na de pilot is de app voor iedereen in Nederland beschikbaar.
Untitled-2