Damiën Zeller: “Met een drijvend Studentenbotel kunnen we snel een groot aantal  studentenwoningen realiseren!”

Het college spreekt de ambitie uit om voor 2026 nog eens 3000 extra studentenwoningen te realiseren. Hart voor Den Haag/Groep de Mos komt met een ambitieus plan om het college goed op weg te helpen. Door drijvende studentenwoningen te bouwen, worden er meerdere problemen op korte termijn opgelost: het gebrek aan ruimte en de schaarste op de woningmarkt. Cruciaal voor onze studenten, zo stelt raadslid Damiën Zeller

Zeller: “Het tekort aan goedkope studenten- en starterswoningen is al jaren een groot probleem in Den Haag. De studentenwoningen die er zijn, zijn een stuk duurder vergeleken met andere studentensteden in Nederland. Gelukkig ziet het college nu ook dat de nood hoog en heeft college veel plannen om de komende jaren veel studentenwoningen te realiseren, dit is helaas op korte termijn nog niet genoeg. Daarom bieden wij Den Haag een nieuwe oplossing: het Studentenbotel”.

Het Studentenbotel, met ongeveer 100 woningen, zou idealiter aan de Cruquiuskade komen te liggen. Dit is direct achter de Haagse Hogeschool. Alle voorzieningen die de studenten nodig hebben, liggen hier op loopafstand. Ook zijn er op het Studentenbotel genoeg faciliteiten te realiseren zoals een woonkamer, werkruimtes en een wasserette. Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen na overleg met HureninDenHaag, die het plan heeft geopperd bij de grootste partij in Den Haag.

image001