‘Terreurbelgen vallen massaal meisjes lastig in een zwembad’

Het zal de meeste mensen ongetwijfeld niet zijn ontgaan: in het zwembad in het Haagse Zuiderpark worden massaal dames lastiggevallen (kleding rukken van het lichaam, om maar iets te noemen), vooral door Noord-Afrikaanse jongeren, aldus een brandbrief die is gestuurd namens veel medewerkers. Dat dit nu pas nieuws is verbaast mij, deze wanpraktijken in het zwembad in het Zuiderpark doen zich al jaren voor. Wat mij in het bijzonder verbaast, is dat de lokale fractie van de Islamdemocraten oproept om massaal aangifte te doen tegen de medewerkers van het zwembad, omdat hun brief stigmatiserend zou zijn. TOTAAL DE OMGEKEERDE WERELD DUS! Wat mij nog meer verbijstert, is dat het zwembadpersoneel vrouwelijke badgasten zou adviseren zich ‘niet uitdagend te kleden’, dat in een zwembad, de ironie! Ook helpt het bagatelliserende gebral van wethouder Baldewsingh van de PVDA niet mee. De PVV-fractie komt met de volkomen belachelijke term ‘islamterreur’, dát slaat natuurlijk kant nog wal (er is immers totaal geen correlatie tussen de Islam en deze misdragingen), kortom de nuance is ver te zoeken.

Allereerst excuus voor het hoofdlettergeweld, maar wat halen de Islamdemocraten in hun hoofd om de rollen totaal om te draaien. De daders moeten keihard worden aangepakt. Hierbij maakt het geen bal uit of het om Marokkaanse jongeren, Terreurbelgen of Kutazerbeidzjanen gaat. Bottom line is dat deze jongeren (minimaal) toegang tot het zwembad moet worden ontzegd. Of is het te tolereren dat vrouwelijke medewerkers dagelijks voor prostituee met een fatale ziekte, beginnend met de 11e letter van het alfabet, worden uitgemaakt?

Kan iemand mij uitleggen waarom het beestje – de doelgroep – niet bij de naam mag worden genoemd? Die eeuwige (arbitraire) politieke correctheid om dat achterwege te laten beschouw ik als een serieus probleem. Welke van de volgende drie moppen vindt u aanstootgevend?

  • Waarom heeft een Belg een kijkgat in zijn koelkast? Om te checken of het licht uit is.
  • Hoe krijg je een Hollander in een beerput? Gooi er 1 cent in.
  • Waarom stopt een turk zo lang bij het stoplicht? Hij denkt dat het een disco is.

Zowel de Belg als de Turk worden in deze grappen als onnozel bestempeld, toch kan het ene (net) niet terwijl de andere wel kan. Kan iemand mij uitleggen waarom een volk massaal bestempelen als dom of gierig grappig is en totaal niet stigmatiserend of aanstootgevend, maar als het gaat om allochtone groepen, sinds kort betiteld als: “mensen met een migratieachtergrond”, dit écht niet kan. Ook het woord ‘migratieachtergrond’ is een triest en hopeloos voorbeeld van politieke correctheid. In Duitsland bestaat het woord ‘Migrationshintergrund’ al lang en daar heeft het dezelfde lading zoals allochtoon dat heeft. Ik neem bij uitstek afstand van moppen over welke doelgroepen dan ook, dat zou eigenlijk overbodig moeten zijn om te vermelden, omdat het hier humor betreft. Dames en heren, ik presenteer u: ‘Relativeringsvermogen’.

Als blanke Nederlander (ook al weer stigmatiserend?) ben ik gierig, een Nepduitser, een witte melkfles en zo stijf als een hark. Overigens moet hier gesteld worden dat er vele Nederlanders zijn (al dan niet met een migratieachtergrond) die hier hetzelfde instaan als ik, sterker nog, dit betreft de overgrote meerderheid. Maar er is een kleine hardnekkige groep mensen die massaal in de slachtofferrol gaat kruipen, en waar politici en media zich vervolgens ook schuldig aan maken. Oftewel, ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn racismekaart!

Het mooie aan Nederland is de diversiteit, ik heb vrienden die achtergronden hebben uit de hele wereld, van Hong Kong tot Egypte, van Turkije tot Spanje. Sommige van deze vrienden zijn homo (of moet ik nou zeggen LGHBT’er?), sommige zijn politiek intens rechts-conservatief of dragen juist een wollen trui en knuffelen bomen, terwijl andere geloven in de kerk van het vliegende spaghetti monster. Weet u wat het mooiste is? Ik kan met al deze mensen grappen uithalen zonder dat ook maar iemand zich beledigd voelt. Ook kan ik serieuze politieke gesprekken hebben zonder de angst dat ik iets benoem dat niet politiek correct is. Wat zou ik daar anders ontzettend moe van worden! En dat onder het genot van döner (sambal bij?) na het nuttigen van Belgisch bier in combinatie met Kretek sigaretten.

Beste meneer Kucuk van de Islamdemocraten, uw partij streeft ernaar om een ‘tweedeling’ tegen te gaan. Dit soort acties is echter de reden dat Nederland in een rap tempo verdeeld raakt. Vele boze mensen stemmen op een partij die een Koranverbod wil uitvoeren en alle moskeeën wil sluiten (uit welke periode in de geschiedenis doet u dat ook al weer denken, of is dit ook al niet politiek correct?). Daarnaast adviseer ik u om uw vrouw te laten zwemmen in het Zuiderpark zwembad. Ik heb zo een vermoeden dat zij wel het beestje – de daders van acties zoals boven omschreven – bij de naam noemt, en daar is helemaal niks mis mee!

Dus lieve mensen, stop de eeuwige politieke correctheid, respecteer elkaar en lach ook eens met elkaar, neem het leven soms met een korreltje zout, dat werkt nog ontspannender dan Brikramyoga (heb ik me laten vertellen natuurlijk). Oja, en straf mensen die zich niet weten te gedragen.

 

-Fabian van Daalhoff – Secretaris & vice-voorzitter Jong de Mos