Op 25 Augustus 2017 viert de jongerentak van Groep de Mos het eenjarig bestaan door op ludieke wijze gratis oordoppen uit te delen aan Haagse jongeren. Met deze actie probeert de jongerentak nogmaals aan de kaak te stellen dat er te weinig reuring is in de Hofstad. 

 
De oordoppen dienen als metafoor voor de stad Den Haag die door veel jongeren als te stil wordt ervaren. Onder andere ruimere openingstijden, gedegen geluidsnormen en het terugbrengen van de nachtbussen moeten zorgen voor een beter uitgaansleven en een ondernemingsvriendelijker klimaat.

 
“Wie jarig is trakteert”, aldus voorzitter Damiën Zeller. “365 oordoppen die symbool staan voor een jaar lang te weinig reuring in Den Haag. We hebben getracht de problematiek in kaart te brengen alsmede het onder de aandacht te brengen. Op deze manier laten we zien dat wij ons met veel passie inzetten voor een beter Den Haag, ook voor jongeren! De oordoppen zullen we tussen 15.00 en 17.00 uitdelen in het centrum van Den Haag.”

 
De jongerenorganisatie kan terugblikken op een succesvol jaar. De jongerenorganisatie heeft enkele malen het (lokale) nieuws weten te halen door op creatieve wijze diverse punten aan de kaak te stellen. De blik zal aankomende periode gericht zijn op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De jongerenpartij kan input leveren aan het verkiezingsprogramma en mag mogelijke kandidaten leveren voor de kieslijst. Zo heeft de jongerenorganisatie reeds een inspraakavond met jongeren georganiseerd. Jong De Mos hoopt dat Den Haag door een nieuw college aankomend jaar stappen in de goede richting doet. Voorzitter Zeller concludeert: “Hopelijk zijn het volgend jaar niet 730 oordoppen die we moeten uitdelen”.

 

19243232_1982038168739387_7458705612451380417_o