Jongerenorganisatie organiseert muzikale ode aan Haagse helden

De jongerenorganisatie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos roept samen met De Holland Traditiegroep op om samen sterk te staan tijdens de Coronacrisis. Om de hele stad een hart onder de riem te steken, roepen de partijen iedereen op om op donderdag 26 maart om 20:00 keihard het nummer van ‘Outsiders & De Kraaien – 1 team’ volgas door de speakers te laten klinken. Zodat het lied zich snel door Den Haag, van Loosduinen tot Scheveningen en elders, verspreidt en dat hiervan zoveel mogelijk beelden ervan via sociale media worden gepost.

Saamhorigheid

Het idee ontstond bij de jongerenorganisatie doordat een hoop festivals, zoals Kingsworld, de komende maanden niet door kunnen gaan. Daarnaast zit het ontmoeten van vrienden, gezellig een drankje doen in de stad en op een mooie lentedag bij een strandtent er nu niet in. Jongeren voor Den Haag: “Iedereen zit nu in min of meer hetzelfde schuitje. In deze bizarre periode willen we het gevoel oproepen dat we het samen doen, dat niemand alleen is en we denken aan iedereen die het zwaar heeft nu! Saamhorigheid die mensen momenteel missen dus, omdat veel mensen In deze tijd thuis moeten blijven! En we hebben groot respect voor alle knokkers, zeker in de vitale functies!”

1 team

Het nummer van de bekende Haagse DJ Outsiders en de Haagse rockband De Kraaien werd rond de jaarwisseling al bekend tijdens het afschaffen van de vreugdevuren. Het gevoel bij dit nummer bracht een hoop saamhorigheid met zich mee in een tijd van teleurstelling. De jongerenorganisatie hoopt met de actie ditzelfde gevoel weer op te roepen. DJ Outsiders, de initiator van het nummer, steunt de actie.

Oproep
Doe ook mee! Film het vanaf je balkon, deel het op social media met #1teamtegencorona zodat we er een mooie compilatie van kunnen maken.